Kategorier
Arrangementer

Bokbad med Helga Flatland i Ælvespeilet

det finnes ingen helhet

Litteraturgarasjen bokbader Helga Flatland i Ælvespeilet

I forbindelse med den årlige Porsgrunnskonferansen som i år arrangeres for 15 gang skal Litteraturgarasjen intervjue forfatter Helga Flatland om hennes kommende bok torsdag den 5. september.

Porsgrunnskonferansen er et samarbeid mellom Porsgrunn Distriktpsykiatriske senter (DPS), Høgskolen i Telemark (HIT) og Porsgrunn kommune om tiltak innenfor fagområdene kultur og psykisk helse. I år arrangeres konferansen i Porsgrunns nye kulturhus, Ælvespeilet.

En bok om forsoning

«Det finnes ingen helhet» er Helga Flatlands siste bok i triologien om historiene om og omkring Tarjei, Trygve og Kristian som ble drept av en veibombe i Afghanistan. Den første boken, «Bli hvis du kan. Reis hvis du må», kom ut i 2010, mens «Alle vil hjem, ingen vil tilbake» ble utgitt i 2011.

Utgivelsesdatoen for romanen er 9. september, så bokbadet i Ælvespeilet gir en spennende snik-kikk på den nye boken. I Aschehougs forhåndsomtale av boka, sies det at «Det finnes ingen helhet» er en roman om forsoning, om veien videre etter dyp sorg og store, eksistensielle katastrofer.

Flatland-Helga

(Foto: Niklas Lello)

Spennende forfatter

Helga Flatland regnes blant de fremste av unge norske fremadstormende forfattere. Hun har fått et stort publikum gjennom sine to første bøker, og blir sett på som en av våre nye, viktige meningsbærere. For debutromanen fikk ble hun tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris, Ungdommens kritikerpris, Aschehougs debutantstipend, og hun ble nominert til P2-lytternes romanpris.

Tekst: P. E. Andersen

Mer om Porsgrunnskonferansen:

http://www.hit.no/nor/HiT/Naeringsliv-og-offentlig-sektor/Kurs-og-konferanser/Helse-og-sosialfag/Porsgrunnskonferansen-2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..