Kategorier
Nyheter

Fruktfest på Gvarv

epler

Saftige, grønne frukter
sydende blant åkre, langs fjell
midt på kartet
et eple, et rim, en strofe, et bitt
og safter som renner i sensommeren

Fingre i varm muld
sixpence, kjoler med sving som spirer
bak kasser og trær
av ertende ord, smil, snodige stubber
langs Nordsjøs øverste strender

—————–

På fredag og lørdag er det Kartfestival på Gvarv. På scenen står blant andre Synne Sanden, Amund Maarud, Mercury Motors, Novafunk og Honningbarna. I tillegg til god live pop og rock, satser festivalen på epler og økologisk mat. Lokalprodusert eplemost, kortreist mat fra  Midt-Telemark, økologisk vin, kaffe, mineralvann og eget festivaløl på flaske.

På torsdag den 15., føråpner festivalen med delfinale i NM i Poesislam. Årets konferansier er poeten Torgeir Rebolledo Pedersen som på sin lange litterære merittliste også kan skilte med en norgesmester i poesislam fra 2005.

?????????????????????????????????????

(Foto Inger Marie Grini)

Poesislam er men å være en uhøytidelig diktkonkurranse for profesjonelle diktere og amatører i alle sjangre møtes til kamp om publikums gunst. Det er nemlig publikum som utgjør juryen, og som bestemmer hvem av poetene som skal gå videre til NM-finalen i Oslo den 22. november.

Det er fortsatt mulig å melde seg på, så har du tekster som sprenger på for å bli fremført, er det lurt å sette seg i bilen, kjøre forbi Ulefoss og oppover til kunstnerhuset i Gamlegata på Gvarv på torsdag ettermiddag.

Tekst: P. E. Andersen

http://www.kartfestivalen.com/

http://www.kartfestivalen.com/program/poesislam.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..