Kategorier
Anmeldelser Arrangementer Musikk

Fransk brennevin og harpespill på Pohlmanns

pastis-1

Første konsert på Pohlmanns

Pohlmanns Matbar åpnet sin egen scene, Babel fredag 10. mai. For fullt hus holdt Litteraturgarasjen konsert sammen med harpesolisten Malgorzata Milewska Sundberg

 

Litteratur og klassisk musikk

Litteraturgarasjen har den siste tiden jobbet tett sammen med den verdenskjente harpesolisten Malgorzata Milewska Sundberg. Hun er den eneste norske utøver med doktorgrad i harpemusikk og har spilt sammen med symfoniorkestre, operasangere, poeter og holdt solokonserter verden over. Sammen har vi utviklet en forestilling for harpe og vokal, med utdrag fra P. E. Andersens novelle, Pastis og musikk av Carlos Salzedo fremført av Milewska sundberg. Regi for forestillingen har Jose Maria Lopez.

Pastis og Pastosj

Pastis er et fransk anisbrennevin. Den parisiske slangvarianten av drikken er «Patosj», som samtidig betyr en sammenblanding, et kaos og en forvirret situasjon. Teksten Pastis, som forestillingen bygger på handler om dette. En stor manns fall og forvirring inn i alkoholens irrganger.

Sterke kontraster

En tekst om livets mørkesider sammen med Milewska Sundbergs vakre harpespill, ga rom for refleksjon. Publikum på konsertene fredag og lørdag var både positive og begeistret over å høre et nytt og kontrastfylt uttrykk.

pastis-4-

Nye stemmer på Babel

Samarbeidet mellom en tekstforfatter og en harpist er et godt eksempel på hva Babel-scenen ønsker å gi publikum. Nye stemmer og nye koblinger. I tiden fremover blir det lagt opp til et program med alt fra teaterforestillinger og konserter til foredrag og bokbad.

pastis-5

(Fornøyd publikum på Pohlmanns Babel)

(Tekst og foto: Astrid Borchgrevink Lund)

Ett svar på “Fransk brennevin og harpespill på Pohlmanns”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..