Kategorier
Anmeldelser Arrangementer

Babels tårn i Porsgrunn

babel logo

Biograf. Nattklubb. Dunkel belysning  og tversoversløyfer. En stålblank sekstitallsbar stjålet fra Skyfall. Undergrunnsstemmer. Intim scene. Små forestillinger. Det rare, det uoppdagde. Og overraskelser.

Pohlmanns Matbar

I mai åpner Porsgrunns nye matbar og nattklubb, Pohlmanns på Nordentorget i Porsgrunn. Initiativtakere til stedet er driverne av Friisebrygga Mat & Vin med Mette Kristensen i spissen. Pohlmanns Matbar vil satse på kvalitetslunsjer med ferske råvarer og kortreist mat i et klassisk engelsk pubmiljø. Pohlmann var en driftig Porsgrunnsmann som blant annet startet byens første biograf på stedet vi nå kjenner som Nordentorget.

Babel

Og i kjelleren åpner scenen og nattklubben «Babel» med EVENTuelt og Litteraturgarasjen som kreative pådrivere.

«Menneskene i Babel, ville til himmelen bygde et tårn. Gud likte ikke dette og ga dem forskjellige språk slik at de ikke kunne forstå hverandre. Tårnet ble likevel stort og ruvende.»

babel_bruegel_stor

Babel skal være et sted for ulike stemmer og mangfoldighet. EVENTuelts Vibeke Lie og Jose Maria Lopez arbeider intenst med en åpningsforestilling for helgen 10. og 11. mai. Porsgrunn trenger en nattklubb og en scene som alternativ til det etablerte. Vi kommer til å samarbeide med mange miljøer og fagområder. Programmet blir spennende og variert med konserter, litteratur, teaterforestillinger, faktakvelder og overraskelser som hører en nattklubb til.

Litteraturgarasjen

Egen scene for litteratur. Litteraturgarasjens formål er å spre og øke interessen for litteratur i Grenland. Vi kommer til å benytte Babel som base for egne arrangementer i tiden fremover. Vi har en tid vært på utkikk etter et fast utgangspunkt for virksomheten. Gjerne en garasje eller nedlagt fabrikklokale. Nå blir det poesi og pjoltere i byens nye nattklubb. Det vil bli bokbad, opplesingskvelder, forestillinger og debatter utover i sesongen.

james_bond0812

Jose Maria Lopez har akkurat snekret ferdig Babels nye scene. Klarer dere til å bli ferdig med Babel til åpningen i begynnelsen av mai? «Det er mye jobb, men vi klarer det. Babel vil bli «a Cave of surprise». Litt stress på tid, men vi har full kontroll. I’m not shaken , not stirred.»

Det blir en spennende sommer i Porsgrunn.

Ett svar på “Babels tårn i Porsgrunn”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..