Kategorier
Overraskende snadder

GJEST I NRK ØSTAFJELLS: Garasjetekst på lufta

nrk-østafjells-nett-1

Litteraturgarasjens siste stønt med høytlesning og påskeegg fristet NRK Østafjells såpass at Per Erik Andersen og Astrid Borchgrevink Lund tok med en smakebit av begge deler da de ble invitert i studio i formiddag.

Programleder Hans Christian Eide var nysgjerrig på hva Litteraturgarasjen har funnet på nå. Svaret er enkelt.
– Har du lyst til å bli lest for hjemme i din egen stue, er det mulighet å vinne både påskeegg og nettopp det  å bli lest høyt for – samtidig. Du trenger bare sende oss en kort begrunnelse på Facebook eller sende en mail til lesformeg@litteraturgarasjen.no. Du kommer selv med ønsketekst eller vi finner noe for deg. Vi gjør dette for gøy, så dette er helt gratis for deg som liker å bli lest for, forklarte Borchgrevink Lund.
Det har kommet mange henvendelser allerede både fra Telemark og Vestfold, men det er flust av muligheter til å bli den heldige som blir trukket ut.

Fremme leseglede
– Vi er selvfølgelig svak for gode begrunnelser og muligens er det flere som kan få besøk av oss, sa Andersen som fortalte litt om historikken bak det litterære forumet som ønsker å fremme leseglede. Det skjer enten via forskjellige arrangementer, skrivekurs eller via blogg, Facebook eller Twitter.
Høytlesning i studio
Det er moro å gi, men også å få noe tilbake. For mens Litteraturgarasjen hadde tatt med et velfylt egg med godteri og flaxlodd i studioet på Borgeåsen, fikk vi NRKs velkjente firkløversjokolade som takk for besøket. Men radiopraten ble ikke fullstendig før Østafjellslytterne fikk litt høytlesning med på veien. Det tok Per Erik Andersen seg av. Han leste for anledningen sin egen tekst  ”Porselen” med en stor dose Porsgrunnsnostalgi.

– Fortsett å send oss begrunnelser for hvorfor vi skal dukke opp hos nettopp deg, så lover vi en hyggelig lesestund, sier Litteraturgarasjens utsendte.

nrk-østafjells-15052013-nett-sjokolade
GODTERI MÅ TIL: Programleder Hans Christian Eide var nysgjerrig på Litteraturgarasjens siste påskesprell og Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Andersen ga NRK Østafjells lyttere en smakebit. Påskeegget fikk Eide og resten av redaksjonen kose seg med. Litteraturgarasjen fikk også noe tilbake.

3 svar på “GJEST I NRK ØSTAFJELLS: Garasjetekst på lufta”

[…] I januar var vi med på etablere facebookportalen Litteratur i Grenland, ble nesten Skutt i filler på friteateret. Utover vinteren snakket vi blant annet med Scheen Jazzorkester om deres nye lydbok, vi fant lykken på filosofisk kafe og deretter Grenlandsgull på Porsgrunn bibliotek, og påskeleste for NRK Østfajells. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..