Kategorier
Nyheter

Lun søndag på biblioteket

porsgrunn-bibliotek-1-nett

 

– Kjempebra opplegg for oss småbarnsforeldre. Her er det både vafler og bøker, forteller Marianne og Andreas Kielland Hauge som har tatt med barna på søndagsåpent bibliotek.

Tekst og foto: Astrid Borchgrevink Lund

Vaffelrøre, eselører og tusenvis av bøker som bare venter på å bli fortært. Sist mandag startet boksalget på Porsgrunn bibliotek og det er på ingen måte over. Stabler med bøker blir stadig hentet frem og lagt utover langbordene i foajeen. For fem kroner kan du nemlig sikre deg en bokskatt. Denne søndagen har ekstra mange funnet veien til biblioteket midt i byen, forteller biblioteksjef Margit Kiland mens hun steker vafler, skjenker rød saft og tar imot betaling for stadig nye bunker med bøker som skifter eier.

porsgrunn-bibliotek-2-nett
VAFFELKØ: Biblioteksjef Margit Kiland gikk tom for vaffelrøre denne søndagen. Bøker og vafler = sant.

Har slått an
– Vi har så langt solgt mellom 1-2.000 bøker og enda flere blir det før vi avslutter salget 27. februar. Veldig moro at så mange er innom og ekstra hyggelig at ideen med søndagsåpent har slått så godt an, forteller hun til Litteraturgarasjen.

Slapper av
– Det er mange småbarnsfamilier innom og det er et jamt sig av folk som både vil låne og kjøpe en bok eller to. På søndager har folk også ekstra god tid. De slapper av og det er en helt annen stemning. Det er trivelig, sier Kiland.

porsgrunn-bibliotek-3-nett
ULVETID: Det er utvilsomt ulvetid, også på Porsgrunn bibliotek.

Kommer tilbake
Jakob, Ella og Emilie har sikret seg flere tallerkener med vafler med syltetøy og har satt seg godt til rette i sofane. Her skal det spises mens mamma og pappa får studert noen av bokryggene som står stablet i reolene. Familien på fem har vært innom biblioteket flere ganger etter at det ble åpent på søndager.
– For oss med tre små barn er dette veldig kjekt og praktisk. Hit kommer vi garantert igjen. Og det skader jo ikke at det er mulig å sikre seg noen nystekte vafler, mener Marianne og Andreas mens små barnefingre slikker i seg siste rest av syltetøyet.

porsgrunn-bibliotek-4-nett
MYE Å STUDERE: Noen låner bøker mens andre finner noen godbiter til egen bokhylle. Boksalget varer frem til 27. februar.
porsgrunn-bibliotek-5-nett
BILLIG MORO: Mellom 1-2.000 bøker er sålangt solgt. Og hvert eksemplar koster kun fem kroner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..