Kategorier
Arrangementer Nyheter

Klare for litterært samarbeid

Hvordan skape et varig litterært høytrykk over Grenland? Jo, blant annet ved å samarbeide og dele informasjon. Det var konklusjon på torsdagens møte med litteraturformidlerne i distriktet.

Samarbeidsmøte-Grenland-230113-NETT-gif

(I LITTERATURENS TJENESTE: De litterære aktørene i Grenland var for første gang samlet til et dialogmøte i Skien i går kveld)

Det var Litteraturhuset i Skien som hadde invitert til dialogmøtet på Stockmand i Skien. Og det var ingenting å utsette på entusiasmen blant de ca. 20 oppmøtte. Representanter fra bibliotekene i Porsgrunn og Skien deltok foruten Litteraturgarasjen, Diktets Venner og Kvindernes Læseforening.

På fest hos litteraturen
– Det er mange aktører på banen, derfor ønsker vi å invitere til dialog om hva vi kan samarbeide om og hvordan. Det er en rekke tilbud publikum kan velge mellom, men det er ofte de samme publikummerne som deltar på arrangementene. Derfor kan det være lurt å samarbeide slik at ikke alt for mange arrangementer kolliderer eller at vi kjemper om å få de samme forfatterne hit, sa Litteraturhusets Helle Riis som ledet møtet. Hun delte forfatter Tore Renbergs tanker om å være på fest hos litteraturen, og dermed var tonen satt for møtet.

Bokbad og skrivekurs
Noen av aktørene hadde vårprogrammet klart allerede og det er mye spennende publikum kan vente seg de nærmeste månedene. Det blir bokbad og foredrag, skrivekurs og teater i tillegg til kåseri. Når det nærmer seg påske kan et par av aktørene friste med kriminelle kvelder for alle som har sansen for mord og mysterier.
Neste treff blir før sommeren slik at høstprogrammet kan bli presentert. Torsdagens møte førte blant annet til ideer om nye samarbeid, blant annet mellom Litteraturgarasjen og Porsgrunn bibliotek.

Informasjon om de forskjellige aktivitetene i litteratur-Grenland vil bli publisert fortløpende.

Tekst: Astrid Borchgrevink Lund

Ett svar på “Klare for litterært samarbeid”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..