Kategorier
Arrangementer Musikk

Driftig Brattberg

fredrik b

Fredrik Brattberg er en driftig kar. Etter et år med stort fokus på forestillingen Tilbakekomstene på Nationalteateret og Ibsen-prisen som han vant som følge av denne, er han nå i gang med nye prosjekter.

En versjon av Tilbakekomstene skal settes opp i Indonesia nå i våres. En oppsetning han selv er svært spent på. Brattberg skriver for tiden teatermusikk til et nytt stykke som skal spilles i februar. I tillegg skal to av hans tidligere skrevne monologer spilles på Det Norske Teateret også i februar. Disse blir sammen med monologer av andre forfattere også utgitt i bokform nå i vinter.

Fredrik Brattberg skrev i 2004 operaen The Heart on the Door i samarbeid med den canadiske dramatikeren Lance Woolaver.  Operaen ble fremført i Banff. Alberta. Han har det siste halvåret samarbeidet med Woolaver på nytt om et stykke for fire sangstemmer og klaver. Woolaver har skrevet teksten og Fredrik har komponert musikken. Verket ble oppført i Brevik Kirke i begynnelsen av desember.

Som dramatiker debuterte Fredrik med skuespillet Det banker, Amadeus, på Chatuaf Neuf i 2008. Hans neste stykke Besøk hos familien Hansen halv syv hadde urpremiere på Norsk Dramatikkfestival i 2009, Monsemann ble første gang oppført på Dramatikkens hus i 2011 og Tilbakekomstene første gang på Norsk Dramatikkfestival samme år.

Brattberg ut en samling med tre skuespill på Transit Forlag i løpet av våren, og på Norsk Musikkforlag gis ut 34 sanger for sopran og gitar som Brattberg som komponist.

I tillegg holder han for tiden med noen ideer og prosjekter som han ikke vil røpe for mye om foreløpig. Som sagt, driftig mann.

(Intervju med Fredrikk Brattberg i TV Telemarks julemagasin 14. desember 2012.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..