Kategorier
Arrangementer SMOG

Urpremiere på SMOGen

Smog nett

(GLEDER SEG: Stig Sjøstrøm(f.v.), Elle Flogstad, Guttorm Guttormsen, Ragnar Sande, Astrid Borchgrevink Lund(foran f.v.) og Hanne Kristensen gleder seg til romjulsjazzen på Kafe K.)

Et samarbeidsprosjekt av jazz og litteratur har sin urpremiere på årets SMOG. De lokale forfatterstemmene Fredrik Brattberg og Astrid Borchgrevink Lund, Per Erik Andersen og Hanne Kristensen fra Litteraturgarasjen, presenterer nyskrevne tekster i jazzform. Poesi og kortprosa får en annen form akkopampagnert av de etablerte improvisasjonsmusikerne Rune Klakegg, Andrè Kassen, Stig Sjøstrøm og Jan Olav Renvåg. 

 

Siden 2006 har Grenland Jazzforum i tillegg til den ordinære konsertvirksomheten, stått for romjulens store musikkarrangement! Årets hovedattraksjon er et nytt bestillingsverk av duoen Eyolf Dale og Andrè Roligheten (Albatrosh). Komponiststøtte fra Norsk Kulturråd muliggjorde bestillingen og etter GJFs oppdrag har Albatrosh også mottatt det prestigefylte stipendet fra Molde Jazzfestival. Dale og Roligheten har mottatt strålende kritikker fra nasjonal og internasjonal presse, både som duo og individuelle musikere.

Bærebjelke
Mens vi i fjor satset stort på å presentere jazzstjerner som Jon Balke, Terje Isungset og Marilyn Mazur – har Grenland Jazzforum i år valgt å fokusere på det etablerte musikkmiljøet i Grenland. Som en bærebjelke i SMOG, står formidlingen av nye konstellasjoner fra vår regions jazzmusikere.

Grenseland
Vokalisten Synne Sanden fra Treungen er nykommer i den lokale jazzfamilien. Hennes band Chili Vanilla har blitt lagt merke til og trioen har allerede spilt på Kongsberg Jazzfestival, Molde Jazzfestival og Døla Jazz for å nevne noen. Musikken karakteriseres som groovebasert, og i grenselandet mellom jazz, elektronika og eksperimentell pop. Trioen berømmes for sin genuine tilstedeværelse, der det nakne og vare kontrasteres av det som dirrer.

Fra SMOG til DIS
DIS avslutter årets smogfest. Stjernelaget av musikerne Stig Sjøstrøm, Guttorm Guttormsen, Kalle Bratsberg, Ove Iberg, Leif Winther og Rune Klakegg tar oss med tilbake til jazzrockens nyskapende gullalder. Musikerne har alle egne karrierer og har spilt på flere tidligere SMOG arrangement. Arrangør er Grenland Jazzforum.

 

Jazzinorge.no omtaler årets SMOG

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..