Kategorier
Korttekster Kulturnatta Workshop

Nye stemmer for åpen mikrofon

FORNØYD: 15 år gamle Ingrid Aksnes Bråthen fikk støtte fra familien da fantasyteksten hennes ble lest opp fra Kafe K-scenen under Kulturnatta lørdag.
(Foto: Astrid Borchgrevink Lund)

Lørdag fikk fem forfatterspirer presentert ferske tekster for publikum. Det skjedde fra Kafe K-scenen under Kulturnatta i Porsgrunn.

Mona Rød, Ingrid Aksnes Bråthen, Elfie Langenkamp, Anja Normann og Inge Jørgensen deltok alle på Litteraturgarasjens skjønnlitterære kurs siste helga i oktober. I løpet av tre intensive dager fikk de jobbet med både gamle og nye tekster. Det beste av dette valgte de å dele med et spent publikum på Kafe K.

– Veldig spennende og gøy med så fine tilbakemeldinger, sa Ingrid Aksnes Bråthen(15)  som hadde venner og familie som gode støttespillere. Hun ikke ønsket å presentere teksten sin selv. Derfor stilte Kine Andersen opp som høytleser for anledning, for henne.

– Dette fristet til gjentakelse, mente Mona Rød som presenterte to tekster fra kurset.

Litteraturgarasjen er et nystartet litterært forum i Porsgrunn som består av Hanne Kristensen, Per Erik Andersen og Astrid Borchgrevink Lund

Her kan du lese et utvalg av tekstene som ble fremført:

Anja Normann, ”Besatt”.

Elifie Langenkamp, ”Vannet i mitt liv”.

Mona Rød, ”Liegata”.

 

2 svar på “Nye stemmer for åpen mikrofon”

[…] Det er syvende gang Leonardos Øre arrangerer delfinalen i forkant av Kartfestivalen. Et fullsatt loft med engasjerte publikummere og en jury fordelt på fem lag, heiet frem finalistene Greta Høiland, Vetle Lassemo, Solveig Fusdal, Billy Castillo og Mona Rød. Alle fremførte egne tekster i tre omganger, men det var Mona Rød som gikk  fra Lunde av med seieren. Den siste teksten hennes ble fremført i en messende form som fikk juryene til å finne frem de høyest utdelte poengsummene. – Dette var kjempegøy, og overraskende. De tre tekstene var både gamle og nye. Det var først dagen før konkurransen at jeg bestemte meg for å bli med, sier Mona Rød som utarbeidet et av vinnerdiktene, «Liegata», så tidlig som i 2012 da hun deltok på Litteraturgarasjens skrivekurs. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..